Voorbehandeling

Contacteer ons

Mechanische vs. Chemische voorbehandeling

Mechanische voorbehandeling

Mechanisch voorbehandelen of zandstralen is de aangewezen manier om allerhande soorten metalen voor te behandelen. De voorbehandeling reinigt het metaal en wordt ook ontdaan van oxides ten behoeve van een goede hechting van de deklaag en bijgevolg een egaal en prachtig eindresultaat. V coat kiest voor zandstralen omdat met deze soort van mechanische voorbehandeling de hoogste reinheidsgraad wordt bekomen. Dit komt de kwaliteit van de coating ten goede. Het stralen wordt gedaan door middel van RVS – korrels. Deze soort van mechanische voorbehandeling is mogelijk voor alle types metalen. De maximum afmetingen van de producten die we kunnen behandelen bedragen 6000 mm x 2000 mm x 2000 mm en hebben een maximum gewicht van 1000 kg.

Chemische voorbehandeling

Daarnaast doet V coat ook aan chemische voorbehandeling, meer van toepassing voor de hechting van poedercoatings op allerlei soorten van metalen. Afhankelijk van welk metaaloppervlak worden verschillende soorten van chemische producten gebruikt.

Het doel is om het materiaal geschikt te maken voor de hechting van de organische deklagen.

Kwaliteit voorbehandeling

Bij V coat investeren we bewust in een voorbehandeling die geschikt is voor multi-metaal zoals (verzinkt) staal, aluminium en inox. Dit hele proces is Qualisteelcoat-gecertificeerd! Dankzij dit certificaat waarborgen we bij V coat de kwaliteit.

Contacteer ons

Andere diensten

Natlakken

V coat is uw partner voor natlakken op allerhande soorten materialen, van ferro & non-ferro tot en met kunststoffen. Voor iedere toepassing bieden wij een oplossing aan, zowel voor kleine als grote series. Bij ons zit u goed: alles kan!

Poederlakken

Poedercoatings zijn milieuvriendelijk en staan voor een krasvast resultaat. Poederlakken is van toepassing op allerlei ferrometalen. V coat doet het allemaal met een structurele aandacht voor kwaliteit.

Printen

V coat beschikt over een ruim scala aan mogelijkheden in oppervlaktebehandelingstechnieken en dus ook qua printing.

EMI shielding

Elektronische producten krijgen een lak die zorgt voor bescherming tegen elektromagnetische interferentie van buitenaf.

Montage

V coat ontzorgt u zoveel mogelijk door ook kleine montagewerken te voorzien en op die manier uw proces te stroomlijnen.

Corrosiewerende coating

Ook voor uiterst duurzame coatings biedt V coat de oplossing.
Een van de zusterondernemingen binnen de groep, Van Os-Duracoat, is gespecialiseerd in thermoplastische coatings.