Poederlakken

Contacteer ons

Meer over poederlakkerij V coat

Toepassingen poederlakken

Standaard is de techniek van het metaal poederlakken. V coat is niet alleen sterk in aluminium poederlakken of poederlakken van staal. Het inox poederlakken behoort zeker ook tot één van onze specialiteiten.

V coat staat ook in voor het poederlakken van heel wat inox en metaalproducten van onze zusteronderneming Robby-metaalconstructie.

V coat is dus zeker geen standaard lakkerij en heeft voor ieder materiaal een poedercoating techniek op maat.

In ons atelier zijn er twee poederlakstraten, en beschikken we over een zeer moderne poedercoatinstallatie waar we stukken in kunnen behandelen tot een oppervlakte van 3950x950x1500mm.

V coat - Poederlakstraat 1

Poederlakstraat met een uitgebreide chemische voorbehandelingsstraat voor diverse materialen zoals staal, zincor, sendzimir, warmverzinkt, gelaserde plaat met een laserhuid, aluminium, gietaluminium, zamak en RVS. Op deze lijn staat een zeer moderne snelle kleurwissel cabine met 8 automatische spuitpistolen en is geschikt voor zowel kleine als grote series.

Afmetingen poederlakstraat

V coat - Poederlakstraat 2

Op deze poederlijn kunnen heel grote stukken (6x2x2 m) worden gepoedercoat en dit met een zeer hoge afwerking op vlak van kwaliteit. De lakstraat is namelijk geëquipeerd met een geïntegreerde straal- en poedercabine en moffeloven.

Afmetingen poederlakstraat

Voordelen van poederlakken

Eén van de voordelen is de mogelijkheid van het aanbrengen van een dikkere coating zonder dat deze uitloopt. Hoe dikker de coating hoe beter de corrosiebestendigheid.

De prijs van het poederlakken is lager dan bij een ander coating proces en er wordt veel minder gevaarlijk afval geproduceerd dan bij de gebruikelijke vloeibare coatings.

Bovendien is er een veel kortere doorlooptijd en is uw product meteen gebruiksklaar.

Tot slot is het ook erg gemakkelijk om gepoedercoate producten te reinigen.

Heb je vragen of specifiek advies nodig?

Andere diensten

Natlakken

V coat is uw partner voor natlakken op allerhande soorten materialen, van ferro & non-ferro tot en met kunststoffen. Voor iedere toepassing bieden wij een oplossing aan, zowel voor kleine als grote series. Bij ons zit u goed: alles kan!

Printen

V coat beschikt over een ruim scala aan mogelijkheden in oppervlaktebehandelingstechnieken en dus ook qua printing.

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat.

EMI shielding

Elektronische producten krijgen een lak die zorgt voor bescherming tegen elektromagnetische interferentie van buitenaf.

Montage

V coat ontzorgt u zoveel mogelijk door ook kleine montagewerken te voorzien en op die manier uw proces te stroomlijnen.

Corrosiewerende coating

Ook voor uiterst duurzame coatings biedt V coat de oplossing.
Een van de zusterondernemingen binnen de groep, Van Os-Duracoat, is gespecialiseerd in thermoplastische coatings.