EMI shielding

Contacteer ons

EMI Shielding door V coat

Wat is EMI shielding?

EMI Shielding staat voor de bescherming van elektronische apparaten tegen elektromagnetische interferentie van buitenaf.

Elektrisch geleidende coatings zijn een snelle en gemakkelijke manier om elektronische toestellen die in een niet-geleidende behuizing zitten af te schermen. Door het aanbrengen van een koperlak of nikkellak aan de binnenkant van de behuizingen krijgt men niet alleen een geleidend schild, maar voorkomt men ook elektrostatische oplading.

Door de individuele maskering of door het slim gebruik van mallen kan dit toegepast worden voor elke seriegrootte.

Voordelen van EMI shielding

Elektromagnetische interferentie kan tijdelijke of blijvende schade aanbrengen bij elektronische toestellen zoals touchscreens, navigatie of controlepanelen. Als deze toestellen onderdeel zijn van een productieproces, dreigt de volledige productie vertraging op te lopen. Bij medische of militaire apparatuur kunnen de gevolgen catastrofaal zijn…

Neem geen onnodige risico’s

Heeft u interesse om uw elektronische apparaten te beschermen tegen elektromagnetische interferentie via EMI shielding? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Andere diensten

Natlakken

V coat is uw partner voor natlakken op allerhande soorten materialen, van ferro & non-ferro tot en met kunststoffen. Voor iedere toepassing bieden wij een oplossing aan, zowel voor kleine als grote series. Bij ons zit u goed: alles kan!

Poederlakken

Poedercoatings zijn milieuvriendelijk en staan voor een krasvast resultaat. Poederlakken is van toepassing op allerlei ferrometalen. V coat doet het allemaal met een structurele aandacht voor kwaliteit.

Printen

V coat beschikt over een ruim scala aan mogelijkheden in oppervlaktebehandelingstechnieken en dus ook qua printing.

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat.

Montage

V coat ontzorgt u zoveel mogelijk door ook kleine montagewerken te voorzien en op die manier uw proces te stroomlijnen.

Corrosiewerende coating

Ook voor uiterst duurzame coatings biedt V coat de oplossing.
Een van de zusterondernemingen binnen de groep, Van Os-Duracoat, is gespecialiseerd in thermoplastische coatings.