Natlakken

Contacteer ons

Natlakken of poedercoaten?

Wat is natlakken?

V coat heeft een ruime ervaring met natlakken of verfspuiten. Het is een proces waarbij meerdere vloeibare laklagen worden aangebracht op het product. Het kan een combinatie zijn van verschillende soorten lagen, waarbij elke laag zijn specifieke functie vervult. Natlak is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Iedere gewenste afwerking is mogelijk: mat, glans of hoogglans.

Natlakken kan op verschillende oppervlaktestructuren. Van toepassingen op staal, aluminium, zink, inox of koper, maar ook op kunststoffen zoals PVC, ABS, SMC, Polycarbonaat en nog veel meer. Naast ruime ervaring met de standaard polyurethaan coatings hebben wij ook heel wat voeling met speciale natlak coatings. Fosfor lakken, Nextel-lakken, Soft-touch-lakken, hittebestendige coatings, anti-graffiti vernissen, EMI shielding-lakken en elektrisch-isolerend-lakken zijn hierbij enkele voorbeelden.

Atelier V coat - 2 natlak lijnen

Serie- of maatwerk? Wij behandelen uw producten binnen de kortst mogelijke doorlooptijd.

In het atelier van V coat hebben we 2 natlak lijnen.

De eerste natlak lijn is een volledig autonome lakstraat met een chemische voorbehandeling waar de producten met een powerwash installatie zeer grondig worden gereinigd. In de natlak cabine kunnen zowel decoratieve als corrosiewerende lakken aangebracht worden op staal en kunststof, die dan in de geïntegreerde moffeloven gebakken worden.

De tweede natlak lijn is eveneens een volledig autonome lakstraat met een chemische voorbehandeling waar de producten met een powerwash installatie zeer grondig worden gereinigd. Deze natlak lijn bestaat uit een natlak cabine waar hoog hittebestendige lakken kunnen aangebracht worden (bv. op uitlaatsystemen, kachels, …) en een geïntegreerde moffeloven die de lakken geforceerd drogen tot een temperatuur van 180 °C. Deze lakstraat is ook verbonden met poederlijn 2 zodat de gestraalde stukken eventueel met een poedercoating kunnen worden afgewerkt, in plaats van met natlak.

Afmetingen natlakstraat

Atelier V coat - 3 natlak cabines

Natlakcabine 1 is uiterst geschikt voor producten die een zeer hoge afwerkingsgraad vereisen. Deze cabine staat volledig in overdruk en heeft een eigen voorbehandelingszone en droogkamer. De producten verlaten de geconditioneerde ruimtes pas als ze volledig zijn afgewerkt. Uiteraard geschikt voor metaal en kunststof.

Natlakcabine 2 gebruiken we voor producten die diverse lagen moeten krijgen voor hoge corrosiebescherming (klasse CM5).

Natlakcabine 3 doet dienst voor het aanbrengen van speciale technische lakken zoals EMC shielding (nikkel of koper) op kunststoffen.

Afmetingen natlakcabines

Speciale natlak coatings

Wenst u een mooie, strakke high design afwerking? Meerlagige, corrosiewerende coating? Of opteert u eerder voor een hittebestendige coating? Voor iedere toepassing bieden wij een oplossing aan en zorgen wij voor het bijhorende coatingsysteem. Draagt u een lastenboek uit? Dan volgen wij dit hoe dan ook nauwgezet op. Precisie is een van de kernwaarden van ons kwaliteitslabel.

Contacteer ons

Andere diensten

Poederlakken

Poedercoatings zijn milieuvriendelijk en staan voor een krasvast resultaat. Poederlakken is van toepassing op allerlei ferrometalen. V coat doet het allemaal met een structurele aandacht voor kwaliteit.

Printen

V coat beschikt over een ruim scala aan mogelijkheden in oppervlaktebehandelingstechnieken en dus ook qua printing.

Voorbehandeling

De kwaliteit van poeder- of natlak coating staat of valt met een degelijke en grondige voorbehandeling van de materialen. Pas dan krijgt u een egaal, krasvast en prachtig eindresultaat.

EMI shielding

Elektronische producten krijgen een lak die zorgt voor bescherming tegen elektromagnetische interferentie van buitenaf.

Montage

V coat ontzorgt u zoveel mogelijk door ook kleine montagewerken te voorzien en op die manier uw proces te stroomlijnen.

Corrosiewerende coating

Ook voor uiterst duurzame coatings biedt V coat de oplossing.
Een van de zusterondernemingen binnen de groep, Van Os-Duracoat, is gespecialiseerd in thermoplastische coatings.