Over Ons

Over ons

Geschiedenis

1973-1983

De eenmanszaak ontstond in 1973. Na tien jaar evolueerde de zaak naar een vennootschap onder de naam Lakkerij Vandereyt Bvba.

1993

Nog eens 10 jaar later, in november 1993, werd Lakkerij Vandereyt overgenomen van Simonne Nilis, de weduwe van de heer Vandereyt, door Rik Vandoorne van Het Veer. Een familiegroep die vooral actief is in de elektriciteitssector zette zo zijn eerste voet in de oppervlakte be handelings sector.

1993 – 2023

In 2023 bestaat de Lakkerij 50 jaar en 30 jaar binnen de groep Het Veer. Intussen heeft de groep ook een tweede bedrijf overgenomen, gespecialiseerd in industriële metaalcoating. Dankzij hun expertise in uitzonderlijke corrosiewerende coatings breiden we ons coatinggamma verder uit: samen met Lakkerij Vandereyt en Van Os-Duracoat bieden we nu het volledige gamma organische coatings aan, van natlak tot poedercoatings tot thermoplastisch en zelfs fluor coatings.

Het is tijd voor vernieuwing en modernisering: Lakkerij Vandereyt wordt V-coat.

Bedrijfswaarden

V coat behoort tot de groep van Het Veer. Een holding van 13
verschillende bedrijven en actief in 5 verschillende sectoren:
Middenspanning, beton, metaal, ERP-software & Real Estate.

Op-Koers 2

Op Koers

Binnen de holding van Het Veer, delen alle dochterondernemingen dezelfde OP KOERS -waarden. En dit in alles wat we doen, in onze dienstverlening maar ook in het alledaagse reilen en zeilen en in de omgang naar onze klanten en met elkaar.

Twee waarden zijn belangrijk om extra toe te lichten.

De eerste en allerbelangrijkste waarde is kwaliteit.  Onze certificaten zijn een referentie en staan garant om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen.

De tweede is respect. In deze veranderende wereld is er één element dat onveranderd blijft: de belofte van V coat om de hoogste normen te hanteren op het gebied van ethiek en integriteit.

Bij V coat nemen we ook concrete stappen om onze milieu-impact te minimaliseren. Ons waterverbruik wordt gezuiverd in plaats van geloosd, en we streven naar een vermindering van ons energieverbruik. Ons wagenpark is vergroend met elektrische voertuigen, ondersteund door twee oplaadpalen. Medewerkers worden alsook gestimuleerd om milieuvriendelijk naar het werk te komen (met fiets of te voet).

In samenwerking met klanten streven we ernaar afvalstromen te minimaliseren en verpakkingsmateriaal te verminderen of hergebruiken. Kortom, bij V coat zijn we toegewijd aan duurzame bedrijfsvoering en een groenere toekomst.

Missie

De missie van V coat is om kleur te geven aan uw producten door de coating specialist te zijn.  Voor iedere specifieke behoefte vanuit elke sector bieden wij een duurzame coating oplossing aan!

Als bedrijven binnen de holding van Het Veer, delen we allemaal dezelfde OP KOERS-waarden en dragen wij samen de missie van duurzaamheid uit in alles wat we doen. Enkele pijlers zijn kwaliteit en duurzaamheid van producten, recyclage van materialen (personeelsgeschenken), reductie CO2 uitstoot en inzetten op circulaire economie.

Onze quote om al onze Sailors hieraan te helpen herinneren is ‘Sailing on blue oceans’.

Onze certificaten

  quali logo

  V coat heeft een Europees kwaliteitslabel, Qualisteelcoat, voor het beschermen van zowel onbehandeld als behandeld staal. Ons toepassingsgebied omvat metallisatie (inclusief vooraf grondige reiniging door stralen) gevolgd door een 2-laags organisch poedercoatingsysteem. Met onze corrosieklasse C5H waarborgen onze coatings de hoogste bescherming tegen corrosie gedurende 15 jaar.

  ISO

  V coat staat voor topkwaliteit. Door het volgen van gestandaardiseerde procedures, goedgekeurd door Vinçotte, ontving V coat het ISO-certificaat, verkregen in 2019 en verlengd tot 2025. V coat, kwaliteit die lang meegaat. 

  Als lakkerij heeft V coat ook nog een derde kwaliteitscertificaat, de AS/EN 9100.  Onze diensten natlakwerk en tampondrukken beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen van luchtvaart, ruimtevaart en defensie.

Actief in deze sectoren

Fly

Medische wereld

Tank

Defensie

tower

Off-shore

Airoplan

Luchtvaart

truck

Truck & Bus

train

Publiek transport

lamp

Interieur & verlichting

box

OEM

Het voordeel voor onze klanten

  Vector

  One stop shop

  V coat zorgt voor de complete ontzorging als het gaat om de afwerking van uw producten, zowel voor kleine als grote series. Van natlak lijnen en cabines over poedercoaten tot printing. Zelfs voor klein montagewerk kan u bij V coat terecht. Zo worden onnodige transporten naar andere leveranciers vermeden en ontzorgen we u niet alleen maar ondernemen we samen op een duurzame manier! 

  Frame

  Uitstekende service 

  We bieden een uitstekende service op vlak van logistieke dienstverlening. Snelle ophaling en levering van uw producten en inpakwerkzaamheden waarbij we heel sterk inzetten op circulaire economie. Zo produceren we op maat gemaakte en te hergebruiken transportkarren voor partners waar we op regelmatige basis mee samenwerken.

  Vector (2)

  Hoogwaardige coatings

  Bij V coat leggen we de focus op kwaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van uitstekende grondstoffen enerzijds en gestandaardiseerde procedures zorgen voor hoogwaardige poedercoatings en een schitterend eindresultaat. We kunnen diverse materialen en afmetingen aan. 

Ons team

Vincent

Vincent - Sales Manager

Cindy

Cindy - Administratie

Jessy

Jessy - Productie Manager

Tina

Tina - Onthaalbediende

Gilles

Gilles - Sales Representative

Sophie

Sophie - CEO

Johan-CDC

Johan - General Manager

Team

Kom bij ons team!

Bent u gefascineerd door ons verhaal, missie en diensten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze vacaturepagina.

We are always looking for people who share our passion for quality and color!

With us you can count on a pleasant atmosphere with strong collegiality and smooth lines of communication.

Will you be our new sailor?