Over ons

Geschiedenis

1973-1983

In 1973 is de eenmanszaak ontstaan. Na tien jaar tijd, evolueerde de onderneming naar een vennootschap, genaamd Lakkerij Vandereyt Bvba. 

1993

Nog eens 10 jaar later, in november 1993 is Lakkerij Vandereyt overgenomen van Simonne Nilis, de weduwe van Dhr. Vandereyt, door Rik Vandoorne van Het Veer.  Een familiale groep voornamelijk actief in de elektriciteitssector zette zo zijn eerste poot in de oppervlaktebehandeling sector. 

1993 – 2023

In 2023 bestaat de Lakkerij 50 jaar en 30 jaar binnen de groep Het Veer. Ondertussen heeft de groep ook een tweede bedrijf, gespecialiseerd in industriële metaal-coating, overgenomen. Dankzij hun expertise in uitzonderlijke corrosiepreventieve coatings breiden we ons gamma aan coatings verder uit: met Lakkerij Vandereyt en Van Os-Duracoat samen bieden we nu het hele gamma van organische coatings aan, van natlak over poederlakken tot thermoplastische en zelfs fluor coatings. 

Het is tijd voor vernieuwing en modernisering: Lakkerij Vandereyt wordt V coat. 

Bedrijfswaarden

V coat behoort tot de groep van Het Veer. Een holding van 13
verschillende bedrijven en actief in 5 verschillende sectoren:
Middenspanning, beton, metaal, ERP-software & Real Estate.

Op Koers

Binnen de holding van Het Veer, delen alle dochterondernemingen dezelfde OP KOERS -waarden. En dit in alles wat we doen, in onze dienstverlening maar ook in het alledaagse reilen en zeilen en in de omgang naar onze klanten en met elkaar. 

Twee waarden zijn belangrijk om extra toe te lichten. 

De eerste en allerbelangrijkste waarde is kwaliteit.  Onze certificaten zijn een referentie en staan garant om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. 

De tweede is respect. In deze veranderende wereld is er één element dat onveranderd blijft: de belofte van V coat om de hoogste normen te hanteren op het gebied van ethiek en integriteit. 

Missie

De missie van V coat is om kleur te geven aan uw producten door de coating specialist te zijn.  Voor iedere specifieke behoefte vanuit elke sector bieden wij een duurzame coating oplossing aan!

Als bedrijven binnen de holding van Het Veer, delen we allemaal dezelfde OP KOERS-waarden en dragen wij samen de missie van duurzaamheid uit in alles wat we doen. Enkele pijlers zijn kwaliteit en duurzaamheid van producten, recyclage van materialen (personeelsgeschenken), reductie CO2 uitstoot en inzetten op circulaire economie.

Onze quote om al onze Sailors hieraan te helpen herinneren is ‘Sailing on blue oceans’.

Onze certificaten

  V coat heeft een Europees kwaliteitslabel voor het beschermen van staal door het aanbrengen van organische coatings. Dit zorgt voor kwaliteitsborging van het geleverde product. Het toepassingsgebied omvat zowel onbehandeld als behandeld staal, chemische en mechanische voorbehandeling, poedercoaten, natlakken en dit zowel voor binnen- als buitentoepassingen. 

  ISO

  V coat staat voor topkwaliteit. Door het volgen van gestandaardiseerde procedures, goedgekeurd door Vinçotte, ontving V coat het ISO-certificaat, verkregen in 2019 en verlengd tot 2025. V coat, kwaliteit die lang meegaat. 

  Als lakkerij heeft V coat ook nog een derde kwaliteitscertificaat, de AS/EN 9100.  Onze diensten, lakwerken en poedercoatings, beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen van luchtvaart, ruimtevaart en defensie.

Actief in deze sectoren

Medische wereld

Defensie

Off-shore

Luchtvaart

Truck & Bus

Publiek transport

Interieur & verlichting

OEM

Het voordeel voor onze klanten

  One stop shop

  V coat zorgt voor de complete ontzorging als het gaat om de afwerking van uw producten, zowel voor kleine als grote series. Van natlak lijnen en cabines over poedercoaten tot printing. Zelfs voor klein montagewerk kan u bij V coat terecht. Zo worden onnodige transporten naar andere leveranciers vermeden en ontzorgen we u niet alleen maar ondernemen we samen op een duurzame manier! 

  Uitstekende service 

  We bieden een uitstekende service op vlak van logistieke dienstverlening. Snelle ophaling en levering van uw producten en inpakwerkzaamheden waarbij we heel sterk inzetten op circulaire economie. Zo produceren we op maat gemaakte en te hergebruiken transportkarren voor partners waar we op regelmatige basis mee samenwerken.

  Hoogwaardige coatings

  Bij V coat leggen we de focus op kwaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van uitstekende grondstoffen enerzijds en gestandaardiseerde procedures zorgen voor hoogwaardige poedercoatings en een schitterend eindresultaat. We kunnen diverse materialen en afmetingen aan. 

Ons team

Vincent - Sales Manager

Cindy - Administratie

Jessy - Productie Manager

Tina - Onthaalbediende

Gilles - Sales Representative

Sophie - CEO

Johan - General Manager

Vervoeg ons team!

Ben je geboeid door ons verhaal, onze missie en diensten? Neem dan zeker een kijkje op onze job pagina. 

We zijn steeds op zoek naar mensen die onze passie voor kwaliteit en kleur delen! 

Bij ons kan je rekenen op een leuke sfeer met sterke collegialiteit en vlakke communicatielijnen. 

Word jij onze nieuwe Sailor